DROPSHİPPİNG İŞ MODELİ SÜRDÜRÜLEBİLİR Mİ?

Dünyada son yıllarda yoğun ilgi ile talep gören son yıllarda Türkiye’de çok reklamları ile karşılaştığımız Drop-Ship modeli hakkındaki görüşlerimizi ve kendi tecrübelerimizi sizlerle  paylaşacağız.

Ülkemizde Drop-Ship satış modelinin en çok yapıldığı pazaryerlerinden biri Amazondur.

Süreç genelde Amazon.com pazaryerinde milyonlarca ürünü Amazonun diğer pazaryerlerine listelemek ile başlar,ürünlere stok tutmadan Kanada,Bae,Singapur,meksika gibi pazaryerilerine işleyişi stokları,filtremeleri yöneten yazılımlar aracılığı ile yüklenir.

Yazılımlar dropshipping iş modelinde en büyük rolü oynar tüm kontrol süreci yazılımlar aracılığı ile yapılmaktadır.

Dropshipping Yöntemi Sürdürülebilir mi?

Ülkemizde binlerce kişinin aklındaki sorunun cevabını kendi tecrübemize göre özetlemek isteriz,dropshipping modelini eğer Amazon,ebay,etsy gibi katı politikaları ve kuralları olan bir pazaryerinde yapıyorsanız ilgili pazaryerinin kurallarına  uygun hale  getirmeniz hesabınızın kısıtlanmasını veya askıya alınmasını engelleyecektir.

Her iş modelinde zorluklar ve kurallar tabikide olacaktır olmandır ve bu kurallara uygun halde satış yapılmalıdır.

2018 yılından günümüze kadar yaşadığımız dropshipping modelindeki tecrübemiz özetle şunu göstermektedir.

Amazonda mutlaka hesaplarımız kontrole girecektir kontrol edilmesi aslında iyi bir durumdur her kontrolden yada askıya alınma sürecinden sonra hesabımızdaki endişeler amazon algoritması tarafından yada karar mercii tarafından giderildiğinde hesabımız aktif olur ve devam eden süreçte daha az kontrole tabii olursunuz.

Bu nedenle iş modeline başlamadan önce Drop-ship politikalarını iyi araştırıp adım atmakta fayda var,ülkemizde binlerce kişi aktif drop-ship modelini aktif yapmaktadırlar sürdürülebilir olmasaydı herkes zarar görürdü.

Her iş modelinde olduğu gibi Drop-ship iş modelinin riskleride vardır.

İlk 6 ay sabırlı gitmekte en önemli olanıdır.

Umarım yazımız faydalı olmuştur.

İstek ve sorularınız için info@bayaffluence.com

Bir cevap yazın

%10 İndirim Fırsatı Kazan


    Layer 1